Warning: Declaration of ET_Theme_Builder_Woocommerce_Product_Variable_Placeholder::get_available_variations() should be compatible with WC_Product_Variable::get_available_variations($return = 'array') in C:\WEBS\llorencmelgosa.com\www\wp-content\themes\Divi\includes\builder\frontend-builder\theme-builder\WoocommerceProductVariablePlaceholder.php on line 199
Las Saladas (Monegres) | Llorenç Melgosa Alonso - Photographer

Las Saladas de Bujaraloz-Sástago (Monegres)

Las Saladas de Sástago-Bujaraloz constitueixen, igual que la Llacuna de Gallocanta, les Salades de Chiprana i els Tremedales d’Oriola, un dels quatre aiguamolls aragonesos inclosos en la llista de la Convenció Relativa als Aiguamolls d’Importància Internacional, especialment com a Hàbitat d’Aus Aquàtiques (Conveni de Ramsar).

Administrativament pertanyen als municipis de Sástago i Bujaraloz, dels quals prenen el nom, entre les comarques dels Monegres i la Ribera Baixa de l’Ebre, a la província de Saragossa.

Se situen a la vall de l’Ebre, a l’àrea del desert dels Monegros, sobre una extensa conca endorreica. Consisteix en un complex lagunar sobre una prada salina format per 99 depressions que s’inunden temporalment en major o menor mesura, encara que el Lloc Ramsar només protegeix 26 d’aquestes cubetes.

És el sistema endorreic més extens d’Europa Occidental, i també el més ric en aspectes ecològics i geoquímicos.